Dzięki posiadaniu bloga dostałam do przetestowania kapsułki z czerwonym olejem palmowym + bio czerwony olej palmowy 30 ml
http://nomak.pl/product/151/kapsulki-z-czerwonym-olejem-palmowym--bio-olej-30-ml-gratis.html
Kilka najważniejszych informacji o bio czerwonym oleju palmowym:
1.
Wysoka zawartość kompletnej witaminy E (tokoferole i tokotrielone)
2.
bogactwo naturalnego karotenu (prowitaminy A)
3. olej idealnie nadaje się do
smarowania pieczywa oraz smażenia (około 100 stopni C)
4. Regularne
przyjmowanie bio czerwonego oleju palmowego:
- chroni i poprawia wzrok
-
odżywia mięśnie
- chroni serce oraz układ krwionośny
- odżywia mózg
- pozwala uzyskać zdrową opaleniznę
- zapewnia naszej skórze naturalny
filtr UV
- ochrona przed wolnymi rodnikami
- opóźnia procesu starzenia
się
Dodatkowymi cechami produktu są:
- aktualnie badania
laboratoryjne
- certyfikat rolnictwa ekologicznego
- certyfikat Fair
Trade "Fair for Life", który gwarantuje ochronne ludności pracującej przy
uprawach, środowiska oraz zwierząt zapewniając najwyższą jakość produktu
Strona informacyjna o czerwonym oleju palmowym
www.czerwonapalma.pl
www.nomak.pl
Moim zdaniem czerwony olej palmowy ma zapach jak chipsy lub orzeszki w skorupce, obawiałam się że ten zapach będzie mi przeszkadzał. Z ciekawości usmażyłam na nim jajka. Zapach nie był jakiś dominujący, nie wywoływał nieprzyjemnych odczuć. Olej nie wpłynął tez negatywnie na smak potrawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz